香港公營房屋討論區 文字版

s1174 發表於 2011-07-04 13:33:05

有關裝修廁所問題

本身想拆晒廁所地台同牆身,重新再造過及加個浴缸比小朋友沖涼,但今日師傅去管業處申請時,講明咩都5可以拆,仲話如果整浴缸一定5批,否則要簽紙承擔,我好想知係咩全部5可以改動....因為本身牆身鏄一身水就過底..好想換左佢;009;

Vera 發表於 2011-07-04 14:40:47

**** 作者被禁止或刪除 內容被屏蔽 ****

leungmeiyee 發表於 2011-07-04 14:59:32

小朋友沖涼, 買個大浴盆唔係更好嗎? 又唔駛咁大工程....祇係我小小意見, 唔好介意

ea11r 發表於 2011-07-04 17:28:16

要簽紙承擔?即係比?

mmkc2022 發表於 2011-07-04 20:05:31

;059; 三思;060;房署會家訪;036;日後手尾好長;068;

chungchung22 發表於 2011-07-04 20:08:52

我開頭都想拆,但係CF唔贊成。第一怕拆左漏水比房署告,第二唔環保。

louieken 發表於 2011-07-04 21:32:28

裝修唔环保.

gagaman 發表於 2011-07-04 23:12:58

小朋友沖涼唔使一定要用到浴缸
最多都係一日一兩次用浴盤或面盤
牆身磚如果有問題其實交返畀房署承建商執繕好似係免費的慳返一筆
而且厠所大搞到時漏水仲麻煩
房署唔會幫你去執又要自己出一大筆錢去搞 ... ;084;

mamamomo 發表於 2011-07-05 01:42:26

如果要簽紙承擔,咁就叮囑個裝修師傅造好防水喇,無漏水咪唔怕囉!;043;;043;;043;

VickYeung 發表於 2011-07-05 02:01:32

[size=5]加個企缸算啦 ~ [/size];054;

敏carman 發表於 2011-07-05 02:42:32

[size=5]房署單位細小,浴缸都係迷你型[/size]
[size=5][/size]
[size=5]我住的單位是早期和諧式,有浴缸,但好多人唔要,你想要嗎?;020; [/size]

SUNDAYPC 發表於 2011-07-05 02:45:57

;070;;070;;070;

頁: [1]