香港公營房屋討論區 文字版

chungchung22 發表於 2011-06-03 11:58:12

葵聯邨最新情況

今朝早打去管業處答覆係仍然做緊最後測試。未有確實日期!

VickYeung 發表於 2011-06-03 12:04:02

[size=5]收到![/size];028;

chungchung22 發表於 2011-06-03 12:13:33

希望各位街坊幫手,多D打上去問下。有最新消息通知大家!

jasona2 發表於 2011-06-03 13:08:00

唔係話6月4日開始寄信咩

chilam 發表於 2011-06-03 14:28:09

6月9號有無都未知,邊會咁早牙;084;

lisha 發表於 2011-06-03 14:44:06

其實同期三個新村,派邊都差吾多,偏偏派呢度,遇正呢間咁咖管理公司。等到人灰晒,係咪間爛鬼公司未請齊人啊,例如保安,清潔工。聽佢廢話,未測試好,咁洗咩一早起好晒承仔辦事處、煤氣公司辦事處啊。其他兩個村,起好承仔屋幾日就派鎖匙啦。我覺得遲派鎖匙吾關樓問題,應該因為間管理公司。聽行內人話呢間野好細咖。

chilam 發表於 2011-06-03 14:48:14

咁就死得喇,;048;

chungchung22 發表於 2011-06-03 16:30:52

所以我地咪要多D打電話谷下佢地。得閒就當吹水不停打過去,反正我地都唔知仲有乜可以做。

梁華 發表於 2011-06-03 17:12:54

;009; ;009; ;009;

shek1020 發表於 2011-06-03 18:05:55

今嘲打电話,佢的話一倆個星期先派信。好像大人騙小孩次次都唔同!大家一定多D打电話嗺嗺佢的。小朋友轉校問吓沒地址點算?係唔係要教育局出來一起想辦法?

chungchung22 發表於 2011-06-03 19:29:12

而家比佢咁攪,所有嘢都失預算。真係唔知点算;009;

JCY 發表於 2011-06-03 19:47:05

;080;次次打去都唔同 想點

Moon 發表於 2011-06-03 23:26:25

可唔可以再打去區議員到,等佢再問多一次,睇吓佢哋攪邊科.{o004}

chilam 發表於 2011-06-04 04:53:08

仲要等多一兩個星期? 呢間管理公司正廢柴。;095;

bryanckng 發表於 2011-06-04 10:13:26

;084;;084;;084;

RaymondK0611 發表於 2011-06-04 10:48:30

其實我真很想約大家一齊出來到管理公司問過清清楚楚

RaymondK0611 發表於 2011-06-04 10:56:46

而家最大問題不是等多一至兩個星期,而是是否真的在一至兩個星期內有key,真的不想給管理公司欺騙下去,無了期地等下去!

davidfung 發表於 2011-06-04 11:36:25

現在只有將自己心目中入伙日期押後幾個月, 到時能早一點入伙便會開心了.唔係我驚我會痴線.;068;

Moon 發表於 2011-06-04 11:42:05

我剛打去區議員到,佢覆我話6月中一定有屋睇,下星期開始陸陸續續會收到信。收信次序是由到辦事處簽暫時同意書開始寄,每日幾十至—百人。預計6月尾可全部人取曬鎖鑰。

[i=s]本帖最後由 Moon 於 2011-6-4 11:44:18 編輯[/i]

朱mother 發表於 2011-06-04 11:49:19

終於見到晴天啦!;057;;057;

頁: [1] 2 3