香港公營房屋討論區 文字版

karenwong901 發表於 2017-09-13 21:39:58

綜合一下上年特快資料俾大家參考下

上一年2016年9月特快資料(如果有錯,請更正) ;057;

9月8日有no,
9月13日有日期,時間,
9月18日有list(上年有6百幾個單位,唔計單人單位),
9月21日第一日揀樓,
9月27日最後一日,當五日完左後,如仲有單位剩,就會再通知no較後既人,
以往上午8:45分第一批開始揀樓,
11:45分最後一批揀樓。每半個鐘一輪,所以大家收到既時間應該係8:45,9:15,9:45《如此類推
下午就無得揀樓,但係會更新個list!
二人家庭以上9月尾揀樓,單人就11月尾。
記住今年唔會有第二輪特快,所以有心水就要認真考慮啦!

另外,去到聽下簡介,之後會俾張紙你填d心水,d壁報板上就貼哂d list出黎,如無心水可走,不會計一次,如你有心水,職員會叫你入另一間大房等,之後會跟你特快個n.o別你入去另一間房,有個職員會同你睇下你既心水仲係唔係到,如有,咁就去簽野架啦!你簽完野,你可以有冷靜期,但係我唔記得一星期內定幾多要confirm係咪要,如你在冷靜期內決定唔要,就不會計一次,如果過左冷靜期先話唔要,就計一次!

希望幫到大家[i=s]本帖最後由 karenwong901 於 2017-09-13 22:03:42 編輯[/i]

chrischanpi 發表於 2017-09-13 22:04:07

;046;謝分享

Tsun426 發表於 2017-09-13 22:05:22

今年應該要等居屋揀完先到特快 ;019;

280933 發表於 2017-09-13 22:06:33

;046;

金玲888 發表於 2017-09-13 22:08:52

;046;[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=4259335]#1[/url] [i]karenwong901[/i] [/b]

TING0710 發表於 2017-09-13 22:08:55

;059;

chan328 發表於 2017-09-13 22:32:35

;037;

du櫻1399 發表於 2017-09-13 22:34:19

等到心煩,

小花米 發表於 2017-09-13 22:58:43

;1756;Thanks

Kilauea 發表於 2017-09-13 23:07:37

實用,謝謝樓主 ;030;

mingming949 發表於 2017-09-13 23:40:43

;046;

AK230514 發表於 2017-09-13 23:44:32

;017;

fanny1005 發表於 2017-09-13 23:51:04

謝謝你 ;061;

suesue33 發表於 2017-09-13 23:51:31

謝謝樓主,知道多些資料,到時唔駛唔知點做! ;067;
不過今年唔知我有無份呢?  ;059;

Polly0410 發表於 2017-09-14 00:12:11

;059;

il 發表於 2017-09-14 00:26:04

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=4259335]#1[/url] [i]karenwong901[/i] [/b]
謝謝分享!  ;067;

mingmingLau 發表於 2017-09-14 01:27:46

;061;謝謝分享 ;067;

漁樂圈 發表於 2017-09-14 07:08:58

;046;

xowa 發表於 2017-09-14 07:14:56

LittleTina 發表於 2017-09-14 08:02:03

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=4259335]#1[/url] [i]karenwong901[/i] [/b]

冷靜期好似係三個工作天, 要第三個工作天完結之前通知房署唔要

頁: [1] 2 3 4 5 6 7