香港公營房屋討論區 文字版

cj0124 發表於 2016-05-26 03:29:07

通一條去水渠要成7800元

渠塞了搵通渠佬小心留意,這是我的一個超貴經歷。[/size]

廚房和廁所去水渠上星期初去水好慢,用過通渠水都唔得。[/size]

星期二夜晚沖涼和洗碗,廚房和廁所去水位分別倒流,我上網搵24小時通渠師傅電話。

搵了幾個師傳都話要入屋看了情況才能報到價。

師傅一來看了四周渠道位置就話廚房和廁所相連去水位渠被頭髮和油漬塞了。[/size]

要先清渠中積物再用高壓通渠需時一個鐘收費7800元,還保證十年八年都唔會在塞。

阿媽見污水入屋都無法啦,我放工回家問阿媽才知通一條去水渠要成7800元。[/size]

我覺得無可能要成7800元,個去水位是一條直管相連渠,而且乜都唔使就可直接由去水位通渠。[/size]

師傅見佢老人家一個心急報大數,當時我真的肉都赤呢。 {o036}

tinchee 發表於 2016-05-26 03:45:52

;070;

jp_dannywong 發表於 2016-05-26 04:12:01

;032;

louieyue 發表於 2016-05-26 06:34:57

;060; ;014;

Gino 發表於 2016-05-26 08:05:35

;080;

cattycheng 發表於 2016-05-26 08:30:15

;ws33;    ;ws33;    ;ws33;

candy331 發表於 2016-05-26 08:31:53

;040;

vikkiykleung 發表於 2016-05-26 08:47:33

;084; ;084;

Horribleellis 發表於 2016-05-26 09:04:54

;039;

SO屋熊 發表於 2016-05-26 09:09:07

;080;

我是傻的别怪我 發表於 2016-05-26 09:25:00

**** 作者被禁止或刪除 內容被屏蔽 ****

chanfan 發表於 2016-05-26 09:41:03

;040;

hing5 發表於 2016-05-26 10:22:04

$7800元會唔會比人騙呀..咁不如索性$10,000啦

DannyTsang 發表於 2016-05-26 10:29:19

**** 作者被禁止或刪除 內容被屏蔽 ****

michaeljacket20 發表於 2016-05-26 14:51:32

攪掂咗未?我同你情況差唔多都係廚房和廁所相連渠塞咗。師傳用電動通渠彈弓,三幾吓手腳就攪掂誠惠$500元!你要收$7800蚊搶錢呀? ;096;

kwanthony 發表於 2016-05-26 21:58:48

;1283;  "七" 頭你咁願比我呃, 今次我仲唔 "發" 咁咪收你$7800囉, 下次戴眼識人啦!!

g12844798 發表於 2016-05-26 23:43:12

換條新渠筒都可以了. ;017;

cj0124 發表於 2016-05-27 02:52:00

邊有人一生無試過被人騙,唔識就唔識無可否認。

我一開始已講了這是一個超貴經歷,7800元對於一個入息唔高的家庭來講,要慳足成年錢才有的[/size]。[/size]

一直都無塞過渠,咪上網搵通渠工公司,我知就唔會被騙啦!!

而且出得來接通渠工程公司都有專業知識和職業道德!!

唔係用專業去這樣去騙人血汗錢,我分享這經歷是唔常浪費了超貴的一課!!

好等大家提防認識這間飛順通渠是屈錢無職業道德的公司!!

akfu01 發表於 2016-05-27 08:39:29

搶錢呀、好多人的成個月人工!

chrislam 發表於 2016-06-07 22:24:50

;013;

頁: [1] 2