香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟晴邨 » 晾衫問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

晾衫問題
我2-3人單位, 因為出面太大塵, 一直係室內窗邊晾衫, 但一潮濕真係唔夠位晾衫, 諗緊如果係廚房出面天花裝條鐵通可唔可行, 如果裝係廚房出面牆又驚唔夠力, 希望大家俾下意見我, 要買不鏽鋼通又去邊度買, 感謝!本帖最後由 spring2012 於 2015-03-21 21:37:40 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

會不會危險
分享 分享 讚好人數:1查看名單

廚房出面牆好汚糟,再講管理處應該唔比裝,要先向房處申請,一般唔會批。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

要先向房處申請

呢排村口已經有人掛滿條街!底底都有!

我2-3人單位, 因為出面太大塵, 一直係室內窗邊晾衫, 但一潮濕真係唔夠位晾衫, 諗緊如果係廚房出面天花...
spring2012 發表於 2015-03-21 21:37:07 原文

Map + Box (吉豬島)天上嘢有日本晾衫架買~~我用緊EG吧
安裝時又唔洗鑽孔,只要開窗用小小力卡上窗邊鈕兩鈕就裝好
去到門市SALES也會尊心解釋安裝同使用方法

記住呢個晾衫架係好夠力
記住裝近天花位衫就唔會拖地
參考(提提你買一枝幼身棍就夠喇)本帖最後由 mmmmtam 於 2015-03-22 07:54:35 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

唔會批準在外牆加任何嘢, 如加鋼通, 放棄呢個諗法啦,
鋁窗加掛衫桿都唔會批准, 不過外面睇唔到冇理啫
加掛衫桿會損壞鋁窗夾邊, 日後鋁窗有任何問題, 或引至任何問題, 戶主自己成擔

鋼通五金鋪有賣。

Map + Box (吉豬島)天上嘢有日本晾衫架買~~我用緊EG吧
安裝時又唔洗鑽孔,只要開窗用小小力卡上窗邊鈕兩鈕...
mmmmtam 發表於 2015-03-22 07:30:35 原文

几好啊,我都想買。想問吓是否要每日收衫后都要拆返落來?如果固定係會唔會影響開窗關窗?

几好啊,我都想買。想問吓是否要每日收衫后都要拆返落來?如果固定係會唔會影響開窗關窗?
yiyuan 發表於 2015-03-22 08:59:19 原文

每日收衫后是不要拆返落來
也可自由開窗關窗
當唔用時可90度屈下不會影響外觀

註:曬咗衫後都唔會阻礙觀賞室內的小擺設 本帖最後由 mmmmtam 於 2015-03-22 09:47:26 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖