香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟晴邨 » 大媽勁舞耀啟晴 2015
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  az
可能天氣凍.....
但個死人音樂都開得幾大聲下 , 重低音 bomb bomb 聲
patkitli 發表於 2015-02-05 20:31:14 原文
平日仲大聲 我住高層都聽到

第4及5條的規定均由1989年11月1日開始生效。
條例第4條為一般規定,用以管制在晚上十一時至翌日上午七...
ricky6882005 發表於 2015-02-06 00:14:38 原文

所以呢位鄰居咪不停投訴囉,佢認為噪音構成滋擾
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?from=notice&tid=91142本帖最後由 az 於 2015-02-06 18:18:31 編輯

所以呢位鄰居咪不停投訴囉,佢認為有噪音構成滋擾
az 發表於 2015-02-06 18:18:20 原文

無辨法,你的親家已經起越正常人類範疇.
呢d法例原本係正常合情理,只係有人濫用,而且處理的有關保安同管理處處理不當.

另一方面,如果有人真的沒有公德心影響到其他人,就一定要投訴他們.
千萬不要給他們有個錯覺沒有違法(他們會以為他們在這裡跳了這麼久,又沒有來跟他們說有問題,就認為是對的.);時間一久,你才來投訴,他們的反彈力一定會很大.本帖最後由 ricky6882005 於 2015-02-06 18:56:16 編輯

無辨法,你的親家已經起越正常人類範疇.
呢d法例原本係正常合情理,只係有人濫用,而且處理的有關保安同管...
ricky6882005 發表於 2015-02-06 18:55:33 原文
保安同管理處都換過人處理,結果又要嘔多次血

保安同管理處都換過人處理,結果又要嘔多次血
az 發表於 2015-02-06 23:07:19 原文

佢哋都好係處理上好有問題,你亦都係佢哋尊貴客戶之一.
首先上嚟處理噪音投訴既人員包括保安或管理處職員,一定唔可以對你有任何滋擾行為;佢哋可以派員到你屋企門外24小時留守,聽吓有冇噪音;有的話,才作進一步處理.
如果佢哋對住嗰個係我,我一定當場爆佢哋,跟手搵區長投訴跟進.

不過你既親家都搬走咗,真係一天都光哂.

佢哋都好係處理上好有問題,你亦都係佢哋尊貴客戶之一.
首先上嚟處理噪音投訴既人員包括保安或管理處...
ricky6882005 發表於 2015-02-06 23:46:09 原文
要罵既都罵過 佢地次次換人上黎 管理處個後生同事好似第一份工咁,乜都唔識,夠膽問咁我應該點做呀? 俾佢吹脹左,你見佢問我有無打樁呢句已經爬低想暈咁啦

要罵既都罵過 佢地次次換人上黎 管理處個後生同事好似第一份工咁,乜都唔識,夠膽問咁我應該點做...
az 發表於 2015-02-06 23:53:47 原文

處理噪音好鬼麻煩,等於豬頭骨,所以每次都唔同人囉.

處理噪音好鬼麻煩,等於豬頭骨,所以每次都唔同人囉.
ricky6882005 發表於 2015-02-07 00:25:28 原文
應該仲會次次俾人用粗口問候祖宗18代

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖