香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » [求助] 房署翻新求求其其
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

太求其
9/2006~G1185市4, 2010東涌拒絕轉市區, 8/2012重審, 7/2013竹園北合理拒絕, 6/2014馬頭圍邨合理拒絕, 8/14秀茂坪拒絕, 11/14再重審, 1/2015德田邨低層終於可以安居樂業啦Y^^Y 雖與新樓無緣但慶幸派到的是可租可買單位^v^ 漫長的8年零4個月就此畫上句號○

擴2
NO:1271
10月收信派水泉澳

下星期簽約,提早去視察單位
確定會要,但發現有好多問題
以下問題係咪全部都可以叫房署搞返呢?
1. ...
yingtung22 發表於 2014-10-25 12:18:39 原文

我又係提早去睇單位先,佢話翻新左但我真係唔多覺  個廚房最大問題,廚房廁所d水喉已經黃哂生哂秀,放煮食爐個柜又係霉又生秀,個地下個大半生秀積,廁所磚都爛左幾塊,廁所門全花哂又黃又黑 岩岩搵人報價汁呢d手尾都至少2萬幾呀!諗住下星期簽約同佢講左先,睇佢搞唔搞返去先本帖最後由 HKL.3 於 2014-10-25 17:15:11 編輯

我又係提早去睇單位先,佢話翻新左但我真係唔多覺  個廚房最大問題,廚房廁所d水喉已經黃哂生哂秀,...
HKL.3 發表於 2014-10-25 17:04:20 原文

大家d問題都各左千秋喎!!我諗過如果佢唔肯搞,試下搵區議員幫手介入,唔知有無用呢?

大家d問題都各左千秋喎!!我諗過如果佢唔肯搞,試下搵區議員幫手介入,唔知有無用呢?
yingtung22 發表於 2014-10-25 17:19:44 原文

我今日收信派去博康街市樓上中層單位,31/10簽約,如想提早睇樓,係唔係call房署就得?睇完後去簽約定31號去辦事處簽?唔好意思咁多問題,thx!

歡樂香江幸運星

我今日收信派去博康街市樓上中層單位,31/10簽約,如想提早睇樓,係唔係call房署就得?睇完後去簽約定31號...
skycityguy 發表於 2014-10-25 19:10:09 原文

唔洗打返去房署架,打返去個條村既辦事處就得,或者你直接去個條村叫佢開門比你睇,我都係直接去,佢主動話開門比我睇左先

唔洗打返去房署架,打返去個條村既辦事處就得,或者你直接去個條村叫佢開門比你睇,我都係直接去,佢主動...
HKL.3 發表於 2014-10-25 20:35:04 原文

thank you

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖