香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟晴邨 » 啟晴樓頂又多1個棚架~~ 是否再設置發射站呢?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

啟晴樓頂又多1個棚架~~ 是否再設置發射站呢?
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

係都好呀。
數馬通成日收唔到
2人市區
德德德德德!

啟晴1分子

啟晴樓頂又多1個棚架~~ 是否再設置發射站呢!
mmmmtam 發表於 2014-10-19 09:42:36 原文
邊座呀

係都好呀。
數馬通成日收唔到
豆屎 發表於 2014-10-19 11:30:05 原文
住近頂樓既居民食幅射,隨時生cancer

住近頂樓既居民食幅射,隨時生cancer
az 發表於 2014-10-19 14:00:50 原文

你要知道講緊電話時既幅射仲大過一個發射站!!!仲有發射站既頻率與我地一般所知既幅射係唔同,及得三兩個發射站係冇問題~!!

你要知道講緊電話時既幅射仲大過一個發射站!!!仲有發射站既頻率與我地一般所知既幅射係唔同,及得三兩個發...
hico 發表於 2014-10-19 16:50:17 原文
你d資料來源呢?
仲有香港個幅射標準太寞鬆啦,仲鬆過大陸90倍,鬆過德國9,000倍

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140223/18634845

你要知道講緊電話時既幅射仲大過一個發射站!!!仲有發射站既頻率與我地一般所知既幅射係唔同,及得三兩個發...
hico 發表於 2014-10-19 16:50:17 原文

咁咪係
頂樓得幾多戶丫
成條邨你知5知幾多戶電話收得5好
嫉恶如仇剑如蛟,除虫重任一肩挑。纵横四海荡诸邪,跨越千山斩群妖。

回應 #7 az

你睇清楚我回你個問題唔係講緊廿幾個發射站!!!
資料哩d野唔係只係單一睇一兩個報導或者專家~!!來源網上大把~!!
蘋果果個報導係講緊廿幾個發射站,而報導中既主角未必係受幅射影響而可能係電磁場超敏反應,
另外屋企大把野都係會有幅射手機,電腦,螢幕,鍵盤, wifi,微波爐,熨斗,風筒....電器!!發射站亦小量幅射外洩~都係果句少既冇事多既咪有事law!!

回應  az
你睇清楚我回你個問題唔係講緊廿幾個發射站!!!
資料哩d野唔係只係單一睇一兩個報導或者專家~!!...
hico 發表於 2014-10-19 20:19:49 原文
.

唔係你屋企個頭頂位起個發射站,你講乜都輕鬆過人架啦! 宜家起1、2個,難保遲下好似牛下咁,變成n咁多枝

【外地個案】
醫學界現時未有足夠證據,指出手機發射站釋放的電磁場會對生命構成危險,不過內科腫瘤專科邵祖德醫生說:「如果長期接收電磁場,會導致頭痛、失眠或者情緒上受困擾等等。以手機輻射為例,長期使用會影響腦神經系統,如果情況嚴重,有機會引致腦癌。」

歐盟籲限基站數目

邵祖德表示,2012年10月,意大利一位商人馬爾科尼利因每天使用六小時手機,結果患上腦癌,當地法院最後裁定手機是導致他患腦癌的元凶。事實上,2009年9月,歐盟轄下歐洲議會呼籲歐盟各國限制電訊商設立基站數目、高度及發射方向,以保障國民健康。
國際癌症預防雜誌於2004年4月發表一篇關於手機發射站提升癌症發生率的研究,指出以色列一個小鎮設立基站後,居民長期生活在每平方米3,000至5,000微瓦的電磁場中,雖然數值並無超出ICNIRP的標準,但結果顯示,居民在三至七年間的患癌比率,比其他沒有基站的地方高出4.15倍。
《蘋果》記者

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖