香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟晴邨 » 強烈要求整治違法行為
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

你自己有冇違規? 寬己嚴人還講什麼法理?
還是講一套做一套? 賊喊捉賊?
豆豆 發表於 2014-04-20 22:38:41 原文

讚好
那啟晴宣佈免費隨地泊車
分享 分享 讚好人數:0查看名單

點解咁強調係搬屋呢??
可能佢地黎睇示範單位呢??
如果搬屋既可以泊入村喔??
張相果個位罝都唔算近朗哥或晴妹幾座樓喎??
市3...no:1223xxx

點解咁強調係搬屋呢??
可能佢地黎睇示範單位呢??
如果搬屋既可以泊入村喔??
張相果個位罝都唔算近朗哥或晴...
rangokk 發表於 2014-04-21 12:19:36 原文

不能說的秘密

讚好
那啟晴宣佈免費隨地泊車

penguin2003 發表於 2014-04-21 08:07:02 原文

我已講在唔影響人之下~無須太執著~你要全部違法事件都要嚴懲~太好了~應由你以身作則~帶頭做個好榜樣

不過請問你有冇試過違規呢?

我已講在唔影響人之下~無須太執著~你要全部違法事件都要嚴懲~太好了~應由你以身作則~帶頭做個好榜樣
不過...
豆豆 發表於 2014-04-21 19:45:19 原文

社會需要法理上包括人情?

社會需要感性人情後才談法理?

社會需要法理上包括人情?

社會需要感性人情後才談法理?
penguin2003 發表於 2014-04-21 19:56:39 原文

要講正義或講法理就應一視同仁~不要只看自己住的地方~難道香港只有啟晴村?

你的正義和法理只會出現在你家左近~離遠一點可能看不見了

要講正義或講法理就應一視同仁~不要只看自己住的地方~難道香港只有啟晴村?
你的正義和法理只會出現在你家...
豆豆 發表於 2014-04-21 20:09:36 原文
明白背後意義便可以了
有些道理,再听别人苦口婆心的灌输,都不如自己慢慢领悟。陷入迷途,就得知返。 一次次的失败又如何,重要的是要有一颗啟晴心 ...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖