香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 樓宇設備 » 唔好迫我爆粗踢升降機門
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

唔好迫我爆粗踢升降機門
日期︰任何一天 / 每一天
地點︰盈順 5 及 6 升降機
時間︰很多時...

事情經過︰
12:01.10: 禁制搭升降機 (五 @ 39 樓 吉機、六 @ 0 樓 吉機)
12:01.20: 兩部機都一樣唔郁
12:01.23: 六號始郁
12:01.47: 六號去到 25 樓
12:01.48: 五號吉住由 39 樓落黎
12:01.51: 五號停 37 樓
疑點一︰佢真係唔係落黎載我?
12:01.53: 六號去到 30 樓放人 (原來有人)
12:02.08: 五號載人落樓
12:02.15: 五號直落 31 樓 (本人住 32 樓)
12:02.22: 六號繼續上去 40 樓
12:02.40: 六號顯示無上落 @ 40 樓
12:03.05: 五號顯示向上升 @ 0 樓
12:03.13: 六號顯示向下落
12:03.20: 六號去到 34 樓停低載人
12:03.38: 五號去到 36 樓停低
疑點二︰乜... 又唔係黎載我?
12:03:48: 六號去到 29 樓停低載人
疑點三︰順路姐... 咁都冇得上... 滿人咩?
12:04.15: 五號終於黎到 32 樓...

自己睇喇...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好詳細, 但如果將 5 / 6 升降機分開瞄術會更加好

要突顯番我等升降機既時間

後生仔 唔好咁衝動 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

對住的部機好無耐

1,2,號機都一樣, 跟本就係程序設定有問題!!
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

原帖由 VickYeung 於 2009-5-13 20:03 發表
後生仔 唔好咁衝動 ~

你都係用5,6號LIFT喎~
梗係驚小洛踢壞o左行樓梯喇~
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

原帖由 kenny 於 2009-5-13 21:36 發表

你都係用5,6號LIFT喎~
梗係驚小洛踢壞o左行樓梯喇~  

醒目!
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

30 樓冇 32 樓咁慘...
兩頭唔到岸...

係咪部機 D Ram 唔夠...
同時處理唔到?

係就換個 CPU (雙核,一個做一個啦)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖