香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 寶達村達祥樓936室 – 觀後感
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

寶達村達祥樓936室 – 觀後感

今朝由保安叔叔帶到936室, 之前單位已先後有兩位老人家係單位內過身, 對上那位亦搬到老人院住, 所以單位亦丟空左成年. 沿途保安叔叔都話之前有幾個人黎睇過, 不過全部人選擇唔要. 進入單位之後, 雖然廚廁寬廣, 但殘舊之餘, 相信那筆裝修費不少; 再加上之前亦聽到朋友話寶達村極度潮濕, 若然有木造傢俱的話, 一定會發霉. 之後到辦事處簽拒絕信, 到大約1點半左右, 陳姓主任突然打比我, 問我想要九龍區邊一條村, 我即時答話”德朗村”, 然後佢話照幫我報上房處先, 批唔批到時由房處決定.

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

睇唔到相
好運降臨!謝謝主恩! 我溫馨的家!
已買居屋!搬離細小既公屋!
繼續努力!希望好運又再次降臨!
目標邁向:dream house 3.0♡
分享 分享 讚好人數:0查看名單

睇唔到嘅

d 相唔得,得唔到
G1255XXX 2013年10月23日 上樓
2020 申請調遷 密度5.3 排14xx 4人

睇唔到相
sandy11223344 發表於 2013-7-3 17:27:27

sorry , ok la..

d 相唔得,得唔到
熱刺 發表於 2013-7-3 17:37:03

sorry, ok la

好恐怖的屋..周圍都黑色的.是曾發生火災嗎?還是發霉...??
分享 分享 讚好人數:1查看名單

好恐怖的屋..周圍都黑色的.是曾發生火災嗎?還是發霉...??
syouen1203 發表於 2013-7-3 18:04:27

哈哈哈, 事後回想返我都覺得好似去左災區咁, 但其實係發霉囉(如果天氣潮濕仲弊)...

回應 1# mogee88

發霉
G12181XX 至G1220000市三
12年10月15日審查合格
13年2月5日step4
13年2月7日收信派順安邨(第一次)~唔要
13年6月10日step4(第二次)
13年6月14日收信派榮昌邨(第二次)~要
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖