香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟晴邨 » 3月落成
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  max123

擴展美田村1月落成, 而家都未派啦
啟德邊有咁快預派
socold 發表於 2012-12-31 16:28:17

係有人話會係落成預派,我就唔相信。你睇牛下已經係一個好例子,我唔駛多講,事實證明一切。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 10# max123

果個只系定租金計劃  同入伙無關的

是真的  在香港  發展商大業主都無權操控入伙日期  何况啟德位於新發展區  只要有一樣週邊基建有問題  全條村都要企响度

請問你有無見過香港發展商買樓花定死幾時交樓俾你呀?

回應 12# HSP

唔好咁啦^_^

回應  HSP
max123 發表於 2012-12-31 16:47:23

就算真係3月落成, 房署都可以話"趕唔切派樓" 拖到4月先派...
如果真係會落成前1-2個月派樓, 擴展而家就已經派緊新樓啦...

個人推論:
如果房署要做數, 新年後 (3月多新樓, 可能要早少少派) 至3月期間會開始預派
如果唔駛做數, 落成期寫3月, 但係4月下旬才預派啟德
1249xxxx
1/2010 新界二人 冇長者
7/2011 審查合格
9/2012 轉市區
1/2/2013 step 3
5/2/2013 step 4
派左竹園南

回應 8# HSP

算啦!希望人人都有,我明白等待既心情係心急加焦慮,對我地已經派左樓黎講而家就冇乜野,佢地梗係想快D啦!
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應  HSP

算啦!希望人人都有,我明白等待既心情係心急加焦慮,對我地已經派左樓黎講而家就冇乜野...
笑kei-kei 發表於 2012-12-31 21:35:39

同意 ! 未上樓的會員都希望有多一點正能量說話.

說了如果會令人唔開心又何必呢本帖最後由 FaFa@啟晴 於 2012-12-31 23:27:37 編輯

回應  HSP

算啦!希望人人都有,我明白等待既心情係心急加焦慮,對我地已經派左樓黎講而家就冇乜野...
笑kei-kei 發表於 2012-12-31 21:35

我第時派左樓都會學你咁改過個名做笑KEIKEI shuyam....哈哈....
市3, G1252...2010/4藍, 2012/11見主任....WAITING

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖