香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 自然身故高層vs沒有死亡最底層
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

自然身故高層vs沒有死亡最底層
自然身故中層vs沒有死亡最底層

如果係你哋會點揀呢?
2014-3 申請,2014-4 藍卡
2019/6/1 s1,2019/9/16有期
2019/9/25見主任,2019/10/25合格
2021/12/24轉市區,2021/12/30 S4
2021/12/31 收信派海盛低層

G-1349 (3+1)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果係你哋會點揀呢?
屋企ceo 發表於 2021-09-18 09:18:00 原文
睇你自己需要,低層係有幾低,自然身故又是否可以接受

睇你自己需要,低層係有幾低,自然身故又是否可以接受
jasonkkw 發表於 2021-09-18 09:23:34 原文
多謝師兄回覆。

自然身故可接受
底層係 地下對上一層

中層好過極低層
沒有死亡好過有死亡

各有千秋

師兄,如果你係我會點選呢?

底層
市4 G1353

分享 分享 讚好人數:1查看名單

多謝師兄回覆。
自然身故可接受
底層係 地下對上一層
中層好過極低層
沒有死亡好過有死亡
各有千秋
師...
屋企ceo 發表於 2021-09-18 09:26:51 原文
我會揀自然身故,但因為住落既感覺又會唔同,可能會成日感覺間屋之前有人係度仙遊過都唔定,如果真係有興趣既話,咪可以去附近睇下,同埋八下嗰個自然身故單位既野本留言最後由 jasonkkw 於 2021-09-18 09:34:58 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

如果係你哋會點揀呢?
屋企ceo 發表於 2021-09-18 09:18:00 原文
不過師姐咁講啦,如果唔一定留擴市,其實轉市區會更快派,加上冇必要二揀一,迫自己一定要揀特快,唔啱既咪唔揀,等正常派,對自己對人哋都好,因為你揀咗,到時唔要,後面既人就今年唔會再揀到,要等下年,所以師姐可以諗清楚先,加上海達有幢新樓有機會年尾落成,同埋白田有少量派街,師姐都可以考慮下轉市區

我會揀自然身故
1351, 擴3
2014 年5月藍咭
2019 年6月19日S1
2020 特快(30xx)
23/7/21。S2
11/8/21。拒絕首派
分享 分享 讚好人數:1查看名單

不過師姐咁講啦,如果唔一定留擴市,其實轉市區會更快派,加上冇必要二揀一,迫自己一定要揀特快,唔啱既...
jasonkkw 發表於 2021-09-18 09:42:52 原文
我唔會轉市區/新界,因為我女唔肯轉校。而二揀一,係兩個我都想要,各有各好。如我揀好應該唔會唔要。
我23先有得揀,到時都唔知仲有冇。
如果仲有的話,到時真係二選一啦。

底層,住落開心,心情愉悅

低層,始終無死過人

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖