香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 語言 » 刁鑽廣東話你識讀嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

香港學校冇教嘅,但報章雜誌間中都會有人用廣府話寫文章,有時會有人介紹吓廣府話,可以從中學習,亦有專...
Felice233A 發表於 2013-7-24 17:30:27

搵嚟睇吓先!

原來啲人以為我係男人呀!

搵嚟睇吓先!

原來啲人以為我係男人呀!
莫問天 發表於 2013-7-24 17:37:17

邊個咁搞笑
分享 分享 讚好人數:0查看名單

邊個咁搞笑
Felice233A 發表於 2013-7-24 17:56:11

唔止一個呀!救命呀!
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=52610

唔止一個呀!救命呀!
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=52610
莫問天 發表於 2013-7-24 18:03:57

我估佢哋係因為個名就下意識地以為係亦證明大多數人睇嘢睇表面。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我估佢哋係因為個名就下意識地以為係亦證明大多數人睇嘢睇表面。
Felice233A 發表於 2013-7-24 18:33:49

回應 #55 莫問天

其實個名好中性,加上妳個簽名式:Tin Tin,我點諗都諗唔到佢哋點會估係男人囉

回應  莫問天

其實個名好中性,加上妳個簽名式:Tin Tin,我點諗都諗唔到佢哋點會估係男人囉
Felice233A 發表於 2013-7-24 18:42:11

又比人話我花心喎!

又比人話我花心喎!
莫問天 發表於 2013-7-24 18:46:05

我諗佢係「用詞不當」(呢個係佢註冊商標),佢意思係話妳口花花

旯旮 是讀"卡啦"
山旯旮嘛.....
~~

◇  isAnna, an alternative name as forforum46  ◇

我諗佢係「用詞不當」(呢個係佢註冊商標),佢意思係話妳口花花
Felice233A 發表於 2013-7-24 18:53:32

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖