香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 求西貢翠塘花園第11座平面圖
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

求西貢翠塘花園第11座平面圖

(代發帖)
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

樓主:不好意思!第一至十座在自由市場有相關的資料, 唯獨第十一座沒有。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

https://www.hkhs.com/tc/housing_archive/id/31
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

樓主:不好意思!第一至十座在自由市場有相關的資料,唯獨第十一座沒有,我只搵到這連結,你loop到大概尾段...
飛faiyu772 發表於 2019-11-06 07:33:57 原文
上屋宇署樓宇資訊中心查
社屋為主 經屋為輔

上屋宇署樓宇資訊中心查
How 發表於 2019-12-12 14:38:25 原文
謝謝師兄!
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

謝謝師兄!
飛faiyu772 發表於 2019-12-12 16:04:07 原文
唔洗客氣,因為幫你搵過屋宇署百樓圖網冇,所以以親身上西九龍政府合署屋宇署俾$37去查。
社屋為主 經屋為輔

唔洗客氣,因為幫你搵過屋宇署百樓圖網冇,所以以親身上西九龍政府合署屋宇署俾$37去查。
How 發表於 2019-12-12 19:21:00 原文
師兄真的好好人,願你一生平安!
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

師兄真的好好人,願你一生平安!
飛faiyu772 發表於 2019-12-13 02:46:09 原文
謝謝你,如果你搵到,希望你能貼上來分享一下
社屋為主 經屋為輔

謝謝你,如果你搵到,希望你能貼上來分享一下
How 發表於 2019-12-13 08:37:10 原文
哈哈…還在努力 ing,其他第一至十座,因為可以自由買賣,所以很容易搵到平面圖。唯獨第11座完全沒有資料,它三座嘢設計都唔對稱、外型奇特!如果有幸俾我找到的話,一定貼堂、絕不藏私。師兄:話時話,請問你上次去政府合署俾咗卅幾蚊,查到哪些和翠塘相關的資料?
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

哈哈…還在努力 ing,其他第一至十座,因為可以自由買賣,所以很容易搵到平面圖。唯獨第11座完全沒有資料...
飛faiyu772 發表於 2019-12-13 09:09:36 原文
之前我貼嘅翠塘花園樓書,內附第1-10座平面圖、立面圖、全苑3D圖、模型相等。http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=224264

之前我上屋宇署樓宇資訊中心搵過沙頭角邨及祈德尊新邨的圖,但當時可惜未搵翠塘11座,果度包括3類圖,建築入則圖、結構圖及渠圖。先付$36睇圖,再係中心內電腦查閱,查了之後,你可以選擇買一或唔買,如果你選擇買走,屋宇署就逐張大圖計錢,翠塘11座比上述兩邨個情況簡單得多,你只需查/買Tower 11/ Block 11 TYPICAL FLOOR PLAN 嘅建築入則圖嘅一張就得。你可以揀非核定副本就可以平d。

睇圖、買圖詳情:
https://www.bd.gov.hk/tc/about-us/building-information-centre/index.html本留言最後由 How 於 2019-12-13 09:50:04 編輯
社屋為主 經屋為輔
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖