香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 單人特快,每年參加會跳幾多No.?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

單人特快,每年參加會跳幾多No.?
單人特快今年P32xxx,咁下年參加No.會跳前幾多?
擴2-G1375  7/2015藍卡
擴1-G1375  5/2018擴2轉擴1
Step1 4/2021 審查 426分
Step2 6/2021 已達輪候配房
Step3 等待中
Step4 13/4/2022 你的申請已經到達配房階段
分享 分享 讚好人數:0查看名單

3人少1半,要有機會起馬等多三年。
G13447**擴3,1/2014藍卡
29/12 S1
19/2審查曰
25/2 補齊文件
1/4.   補簽名
12/4.  S2
27.4.21 轉市區
8/5 首派順天
等待中......

xowa 發表於 2018-12-24 01:52:45 原文
單人的難講,都要睇當年情況。我都想知所以查過過往記錄,有時會提前幾千,有時會提前萬幾。
13年中  U034XXXX-X
單人特快
14-16年每年一次無得揀
17年 P055XXX 長者屋揀樓通知
18年 P039XXX 長者屋揀樓通知

回應 #3 jinny

你P no.都升咗萬幾
Step3 等待中

回應  jinny

你P no.都升咗萬幾
xowa 發表於 2018-12-24 19:36:29 原文
所以話每年情況都唔同,你睇你分數近400分,但只係與我今期特快只得7000左右的差距。但我就算等到出年都唔到300分,未必有你今年P032XXXX的編號吧?所以我覺得無得估,要睇當時幾多人申請特快。本帖最後由 jinny 於 2018-12-24 19:44:18 編輯
單人特快

你點知我近400分
Step3 等待中

你點知我近400分
xowa 發表於 2018-12-24 20:36:20 原文
都話左我都想知一般特快號碼每次跳幾多,所以系網站查單人特快裡多問題的記錄自己研究咯 ,否則都唔使心大心細唔知要唔要共用廁廚的長者屋。因為知道我自己出年要好好彩才能遇到帶獨立洗手間的長者屋
單人特快

xowa 發表於 2018-12-24 01:52:45 原文
醒起一樣可以提提你的,呢網站有位單人特快,多你6分左右,都係P032XXX, 號碼早你些少。但出年真難講,始終出年甘多新公屋,我都考慮其中一個因素系可能再前面一部分人派到新公屋可以清少少單人等候人數。本帖最後由 jinny 於 2018-12-24 23:01:35 編輯
單人特快

回應 #7 jinny

Oic
Step3 等待中

回應 #8 jinny

希望出年再前多小小,唔知出年特快有冇機會揀獨立單位
Step3 等待中

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖