香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快揀樓日子已出
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

估計頭3天也約200號碼...
已知的
17/9 : 1-151...
20/9 : 26x-357...
21/9 : 50x-52x...
23/9 : 74x-873...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  aichan1234

第一節系幾點啊?我系第一日9:15
ying1317 發表於 2021-09-09 12:25:23 原文
8:45
05/2012:G1303 新4 ,2021特快: 畢業
10/2020:S1,11/2020:取消資格,
21/6/2021:網上申請上訴,24/6/2021:S1,19/7/2021:上訴審查,
2/8/2021:補資料,18/8/2021: s2,26/8/2021:s4…派友愛,30/8/21:拒絕,2/9/2021:轉拒絕,17/9/21: s2
特快:7/10:S4

我估可能真係因為未歸隊所以特快未有日期!因為我都一樣,有特快號碼後過我嘅都有日期,我仲係拒絕字所以...
Soso10 發表於 2021-09-09 11:51:23 原文
無關係,我都係未歸隊,都有號碼有時間本留言最後由 aichan1234 於 2021-09-09 13:14:01 編輯
05/2012:G1303 新4 ,2021特快: 畢業
10/2020:S1,11/2020:取消資格,
21/6/2021:網上申請上訴,24/6/2021:S1,19/7/2021:上訴審查,
2/8/2021:補資料,18/8/2021: s2,26/8/2021:s4…派友愛,30/8/21:拒絕,2/9/2021:轉拒絕,17/9/21: s2
特快:7/10:S4

回應  Soso10

都唔知幾時先可以歸隊?
Hwx霞 發表於 2021-09-09 12:09:50 原文
日日Check歸隊未
市4 G1350xxx。2014年5月藍卡。20.11.6 擴4轉市4
21.6.21 S1。21.7.20 S2。21.8.11 S4
21.8.14 首派彩雲二邨。21.8.18電話拒絕❌
21.8.19 網上顯示拒絕。21.9.11 S2
22.1.12 S4。22.1.14 二派華富一邨✔️

無關係,我都係未歸隊,都有號碼有時間
aichan1234 發表於 2021-09-09 13:13:17 原文
會唔會因為你係超前號碼
市4 G1350xxx。2014年5月藍卡。20.11.6 擴4轉市4
21.6.21 S1。21.7.20 S2。21.8.11 S4
21.8.14 首派彩雲二邨。21.8.18電話拒絕❌
21.8.19 網上顯示拒絕。21.9.11 S2
22.1.12 S4。22.1.14 二派華富一邨✔️

回應  Soso10

我都覺得關未歸隊事,宜家幾個都係拒絕緊所以無日期?
Hwx霞 發表於 2021-09-09 12:08:29 原文
有可能,我想如果可以在17號前歸隊是不是就有期
G 1346 市區4人,6月頭調查階段,7月中收信審查8月1s2,8月30s4,9月6日拒絕首派啟業,同時轉新界12月1日收信皇后山2月8日畢業,已經裝修完畢,太高興了

回應 #53 Keithlam0204

我400多
G 1346 市區4人,6月頭調查階段,7月中收信審查8月1s2,8月30s4,9月6日拒絕首派啟業,同時轉新界12月1日收信皇后山2月8日畢業,已經裝修完畢,太高興了

回應 #66 楓1314

但寄信出來都要時間?希望趕得切啦。呢幾日再未有時間我地都要再打去問多幾次。俾佢地知道下我地呢d情況。
G13425XXX∼G13447XXX
U0282XXX擴3
2019年2月19日見主任
2019年3月5日補交文件
審查唔合格20215年5月31日二審
8月22號轉S2!8月27號轉S4
首派葵盛西邨,9月7日顯示已拒絕❌
9月11日s2
因個人原因取消特快~轉市3
10月20拒絕黃大仙問題
10月29S2
11月3顯示更改資料
11月20S4
11月24收信~白田邨
11月30簽約~完美畢業?

回應 #17 iris_chow 159

您幾多點?
G1344,2014年1月,市5
7/6 見主任
4/7 S2
16/7 S4

我未首派,特快456,啱啱睇都冇日期
U023或G1344--1346
擴3 轉 新3

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖