香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 溫馨提示 » 牛頭角街巿有個精神病人 大家小心!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

媽媽年紀大,佢都想仔女陪佢多d,就算入左老人院都要抽時間陪佢....我覺得你好有孝心,好多人有時間都唔探媽...
sum_summer 發表於 2013-1-11 14:25:42

我細佬絕對唔畀媽咪入老人院,佢寧願自己辛苦。  
雖然有工人睇住,自己都要跟實,唔係啲工人會作反;亦好彩呢個工人好有責任心,亦都算有交帶,我至可以放心啲。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我細佬絕對唔畀媽咪入老人院,佢寧願自己辛苦。  
雖然有工人睇住,自己都要跟實,唔係啲工人會作反;亦好...
Felice233A 發表於 2013-1-11 15:47:06

請工人好過老人院好多。聽講老人院d姐姐對老人家唔係咁客氣架。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

請工人好過老人院好多。聽講老人院d姐姐對老人家唔係咁客氣架。
sum_summer 發表於 2013-1-11 16:06:20

當然,請工人跟住好啲。     
不過,唔係間間老人院都咁差;我一位嬸嬸有老退化症住政府嘅護老院,據堂妹話嗰度照顧唔錯,叔父都好想申請埋入去,可以兩老一齊唔使牽掛,可惜唔易入。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

當然,請工人跟住好啲。     
不過,唔係間間老人院都咁差;我一位嬸嬸有老退化症住政府嘅護老院,據堂妹...
Felice233A 發表於 2013-1-11 16:13:25

申請好似等好耐,是嗎??

申請好似等好耐,是嗎??
sum_summer 發表於 2013-1-11 16:15:11

係呀!首先要作評估,合格至可以申請,得唔得重要睇你揀邊區,老人區自然耐啲,甚至無了期;我伯父住出名多老人嘅深水埗,佢堅持要深水埗,結果百年歸老都未入到。

係呀!首先要作評估,合格至可以申請,得唔得重要睇你揀邊區,老人區自然耐啲,甚至無了期;我伯父住出名...
Felice233A 發表於 2013-1-11 16:23:10

了解!

回應 1# patchunchun

take care ar !!
牛頭角邨張姚彬專區已成立!各位如有任何疑問或意見,歡迎隨時向本人提出,謝謝。

今日新聞,三聖邨果個"有殺無賠"好得人驚,個保安哥哥好無辜!

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130111/18130572

之前上水有單,葵盛又有一單,次次都有保安份,真係好無辜,好得人驚.本帖最後由 天朗氣清 於 2013-1-11 20:59:27 編輯

套戲有好多明星……
sum_summer 發表於 2013-1-11 13:22:50

係呀,哩套戲真係粒粒巨星,連影后都有!本帖最後由 天朗氣清 於 2013-1-11 21:52:07 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖