香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 租者置其屋 » 租置餘貨800伙5月推售
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...16
支持鍵盤翻頁

如何申請?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

政府即係想完全脱手,所有费用業主自己攪掂
Skblee 發表於 2021-03-10 12:37:01 原文
係就係,但有些人係吾想攬住間公屋過世,始終自己樓係自己資產,我親戚就係買了公屋成二十年,幾年前係港島又買了第二間,仔女一早大曬出來社會做野,衣家揸住兩層,呢D係公屋住戶做吾到的。

做唔做到按揭啊
G1351    新二,轉擴二,轉市區
2014年5月-首派長康,二派葵盛西   三排石排湾问题单位,   ;三派海達,畢業!

謝謝

不能睇樓

想請問:買租置單位係咪祇限本邨租戶?另一個邨甚至跨區嘅可以嗎?
CECICCY 發表於 2021-03-10 14:31:39 原文
併入今期綠置居發售,原住地是沒有關係。

無得睇樓會唔會俾DLP期買家先
DLP = Defect Liability Period = 保養期
fortesting 發表於 2021-03-10 13:29:18 原文
就算有保養期,沒得睇樓,買中又甩石屎,又漏水,仲有臭味,買左都嘔血啦?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

買二手現況單位竟然沒得睇樓,簡直是開創先河?

做唔做到按揭啊
a753900 發表於 2021-03-10 14:53:56 原文
正苦擔保,扣除幾千蚊誠意金,可以全數上會。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖