香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 2月1號有14B特別班次由彩福開出
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

7點-_- ... * 去晨運??
yingx222 發表於 2012-1-26 00:30:34

校巴黎嘛,差唔多ga la
擺明玩野益樂華先
齊齊罷搭28B!

http://www.kmb.hk/tc/news/press/archives/news201201261567.html
最新消息,開辦日期至4月30日
齊齊罷搭28B!

最新消息,開辦日期至4月30日
isar 發表於 2012-1-27 19:15:42

"強烈要求9號巴士全日延長至彩褔"
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

"強烈要求9號巴士全日延長至彩褔"
mamachung 發表於 2012-1-27 23:06:35

唔好意思,我唔支持
太慢、太兜

唔合居民需要
齊齊罷搭28B!

唔好意思,我唔支持
太慢、太兜

唔合居民需要
isar 發表於 2012-1-27 23:30:42

你唔支持, 唔使唔好意思,
你講到..兩頭唔到岸..
夠景係報告14B幾時開車, 定係幫三彩增加巴士線...
你唔用9 號, 唔等於其他人唔用....
你既反對....有D....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

你唔支持, 唔使唔好意思,
你講完一大輪...兩頭唔到岸..
夠景係報告14B幾時開車, 定係幫三彩增加巴士線.....
mamachung 發表於 2012-1-27 23:41:53

咁我主要都係講14B有特車
其他野當我吹水便可

不過我想講
9號真係好少人搭囉

9號去旺角又耐、尖沙咀就更耐

當然有人話9號方便去黃大仙
但去黃大仙,為何不爭取將6D上彩褔,去埋長沙灣?

去旺角同尖沙咀,唔計觀塘區內,係九龍黎講應該係最多居民會去地方
好應該有合理價錢行車時間既巴士

亦都要有巴士去觀塘巿中心同聯合醫院

唔好同我講去聯合醫院搭小巴落坪石轉26M!
齊齊罷搭28B!

咁我主要都係講14B有特車
其他野當我吹水便可

不過我想講
9號真係好少人搭囉

9號去旺角又耐、尖沙咀就更...
isar 發表於 2012-1-28 00:14:21

"9號真係好少人搭囉"...唔好作大, 呢個只係你個人既諗法..

"9號去旺角又耐、尖沙咀就更耐"...咁又典..
一家大細..又老又幼...出街又上又落到幾煩....

只得9 號一條巴士上黎彩福....你重要反對...
你唔搭...你既事....
唔使話無人搭...依家呢條線係坪石....都係少人搭...
坪石居民搭mtr 多的是, 彩福就一條巴士線出外面都無...

"9號真係好少人搭囉"...唔好作大, 呢個只係你個人既諗法..

"9號去旺角又耐、尖沙咀就更耐"...咁又典..
一...
mamachung 發表於 2012-1-28 15:55:45

我無作大bo
9號巴士營運個陣都有問過多唔多人搭
結果都係話好少人

即係證明呢條線唔係居民杯茶

我認同我唔搭唔等於其他人唔搭

但我同時強調一點,居民有權爭取比9號更好的服務
可以快捷方便往返旺角同尖沙咀

我真係好想知區議員點睇近來呢幾件事

我身邊都有唔少人對區議員支持全日有9號車有保留

明明有得爭取比9號更好既服務,唔爭取既話

到9號全日上左彩褔,到時個個搭過都話又慢又兜個陣
就無得返轉頭!

有好多居民未領教過9號有幾慢架,唔好累埋佢地..

9號依家個1班車,出旺角超過半個鐘
出尖沙咀超過1粒鐘,根本唔係合理時間,返工既都會遲到
我返工都唔搭,要落山搭車

導致不少居民繼續使用其他方法前往目的地
而政府個邊就話9號少人搭,需求低,唔會加強服務

依家居民根本係輸家,區議員又唔跟進,想點?
區議員唔主動爭取更好服務,依家就話三萬人交通需求低...用下腦都知邏輯有問題

連一條全日巴士線既卑微要求都無,我覺得好過份本帖最後由 isar 於 2012-1-28 19:58:10 編輯
齊齊罷搭28B!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖