香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 閱讀 » 臨終病人最後悔的 5 件事
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

呢個妳冇得選擇
單飛媽咪 發表於 2011-11-18 13:30

所以為人父母要慎重考慮生兒育女,唔係有錢就可以養到仔女的,冇錢更加唔好生兒女

好似心智、照顧兒女的能力、適唔適合做父母等等

結婚不等如要成為父母

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  敏carman
上帝派你來總有原因……
老貓 發表於 2011-11-18 09:11

上帝派我來就要睇 上一代大人的恩恩怨怨?

敏carman 發表於 2011-11-18 20:48:27

上帝的呼召
有人說人生的意義歸根於三個M:
1.Master(生命的主);
2.Mate(人生伴侶);
3.Mission(人生使命)。
恩恩怨怨, 只是對你的磨鍊, 你是可意同意或不同意....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)
分享 分享 讚好人數:2查看名單

敏carman 發表於 2011-11-18 20:48:27

或者是要你去化解呢~相信自己是他們的天使吧,會讓生命更快樂&有意義
常樂我淨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

或者是要你去化解呢~相信自己是他們的天使吧,會讓生命更快樂&有意義...
老貓 發表於 2011-11-18 21:45

上帝的呼召
有人說人生的意義歸根於三個M:
1.Master(生命的主);
2.Mate(人生伴侶);
3.Mission(人...
mamachung 發表於 2011-11-18 21:41

多謝鼓勵

你想唔想聽錄音?

pm比你,你聽完後就知我的心情了→ 本帖最後由 敏carman 於 2011-11-18 21:49:30 編輯

多謝鼓勵

你想唔想聽錄音?

pm比你,你聽完後就知我的心情了→   本帖最後由 敏carman ...
敏carman 發表於 2011-11-18 21:48:53

Carman.....現在不是適當時間...遲點吧....會聽你心中話...
同樣希望你可開心的走前路....有時要放下恩怨...
可讓自己心靈有更多地方給主耶穌...愛是用心感受...
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 11# 敏carman

寫下您已做到的事;想有多少吧!有時自已比想橡中棒!事實人人不是完美。有時可已去細老度小住?開解心情

Carman.....現在不是適當時間...遲點吧....會聽你心中話...
同樣希望你可開心的走前路....有時要放下恩怨...
mamachung 發表於 2011-11-18 22:26

唔係我的說話錄音呀

況且,我都唔想聽

回應  敏carman

寫下您已做到的事;想有多少吧!有時自已比想橡中棒!事實人人不是完美。有時可已去細老...
winglam 發表於 2011-11-18 23:29

如果佢地好似你咁放下,就唔會有事發生

唔係我的說話錄音呀

況且,我都唔想聽
敏carman 發表於 2011-11-19 01:53:49

你唔想聽......咁係邊個既說話錄音呀..??

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖