香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 其他 » 議員不議政 施政拖後腿
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

大家想下如果689真係有料做到野,又點會搞到香港到今時今日甘?上任前二十一萬人未上公屋,現在二十六萬了。都唔講689的負面新聞,搞民生。搞成點?樓價越來越貴,租又貴。又推居屋出來,數量又小,等人吵到死。間接炒高公屋的價錢。689你這個不知所為的政府究竟做到些什麼?香港就俾689玩死了!!!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

衹識利用民主而不懂珍惜民主,
他日衹能活在一言堂,
如何對得住子孫。
紅二代,三代自比皇族,
官二代,三代尤如官宦張牙舞爪,
嘍囉跟隨為利益狐假虎威,
國民都是奴隸,
枉費當年推番滿清解放中國,
奴性重的人真是改不了狗吃 尸木。
OH YES IT's FREE 無人駕駛自助傢俬徵送
新界2, G124xxxx, 08 年入表,審查2次時間唔記得,3次不受歡迎屋,2次寶田,13轉市區,^_^竟然得左 啟晴.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

大家想下如果689真係有料做到野,又點會搞到香港到今時今日甘?上任前二十一萬人未上公屋,現在二十六萬了...
estherwong45 發表於 2015-01-16 01:36:34 原文

你好鬼死叻呀!  

1) 上任前二十一萬人未上公屋,現在二十六萬了。 (一夠18歲就入紙申請公屋, 又點計數呢?)
2) 樓價越來越貴,租又貴。(係D業主未賺夠啦!)
3) 又推居屋出來,數量又小,等人吵到死。 (一話起樓, D人又出來叫影響佢地的空間!)
4) 間接炒高公屋的價錢。(如果改做只可以原價賣返比正苦, 你估有無人買呀啦?)
5) 689你這個不知所為的政府究竟做到些什麼? (就為因為香港人的質素越來越低囉!)
6) 香港就俾689玩死了!!! (佢未夠班! 係都比李+X玩死先!)

11年前既事, 唔記得晒囉~~~~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

衹識利用民主而不懂珍惜民主,
他日衹能活在一言堂,
如何對得住子孫。
紅二代,三代自比皇族,
官二代,三...
sherrychan 發表於 2015-01-16 06:19:07 原文

無計啦~~~ 當年英國的教育 => 平均 + 金錢先行!

現在出左一科通識囉~~~~ 有正有反, 有各方聲音都係好的!

已經好過當年的 X腳鴨!  
11年前既事, 唔記得晒囉~~~~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

做又俾人鬧?唔做又俾人鬧?既然佢仲肯做,點解大家唔支持佢做?

回應 #12 sherrychan

民主是:大家說說,算算;暴力民主是:我說才算?  

咁而家係未要反清復明?

首先,大家覺得標題  成立嗎?
什麼事也說政府/CY 做不好

回應  sherrychan
    民主是:大家說說,算算;暴力民主是:我說才算?  
    咁而...
肥虎 發表於 2015-01-16 13:09:07 原文

孫中山 從來冇復明,
佢係推翻滿清,解除帝制,
還人民人權自由,人人平等.
我地唔係奴隸,
愛被畜養既才是裏裏外外既奴隸
OH YES IT's FREE 無人駕駛自助傢俬徵送
新界2, G124xxxx, 08 年入表,審查2次時間唔記得,3次不受歡迎屋,2次寶田,13轉市區,^_^竟然得左 啟晴.

回應 #18 sherrychan

難道你要做孫中山?   本帖最後由 肥虎 於 2015-01-17 13:08:47 編輯

你好鬼死叻呀!  
1) 上任前二十一萬人未上公屋,現在二十六萬了。 (一夠18歲就入紙申請公屋,...
大大熊 發表於 2015-01-16 09:16:04 原文
6) 香港就俾689玩死了!!! (佢未夠班! 係都比李+X玩死先!),,,,用心去睇只覺班有錢既唔服,   
no,1284  擴2
9/13 step1,1/14,step2
16/7月20日,網上轉市2  12/8/16,s2 ,22/8 s4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖