香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » 尚禮樓兇宅~有相睇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

交通方便,出官塘15分鐘搞掂,考慮下
G12763XX,擴3,等
分享 分享 讚好人數:0查看名單

應該是自然死亡啦!

無事!
還我河山 復我熊國

認真講,香港感細,邊度無死人過、入伙果陣、做足儀式,求個心安理得,就無問題na
G12763XX,擴3,等
分享 分享 讚好人數:3查看名單

其實好多人以為死過人一定係凶宅,都要睇前因後果。
如果佢屋企人有做足程序,超渡同埋已經將佢啲香爐/安灰安放好,嗰個亡靈正常會去新地方,唔需要喺舊屋搞事
分享 分享 讚好人數:2查看名單

認真講,香港感細,邊度無死人過、入伙果陣、做足儀式,求個心安理得,就無問題na
weidanlin 發表於 2014-06-19 15:01:49 原文

而且單位有陽光到!

陽氣夠!本帖最後由 大頭熊 於 2014-06-19 15:03:36 編輯
還我河山 復我熊國

如果係自殺, 個件野唔會走ga~ 除非5介意多個鄰居

其實好多人以為死過人一定係凶宅,都要睇前因後果。
如果佢屋企人有做足程序,超渡同埋已經將佢啲香爐/安灰...
tandy 發表於 2014-06-19 15:02:50 原文

多數係果d, 走左無人知道, 無人無物, 果一種先會留在事發地點!
還我河山 復我熊國

如果係自殺, 個件野唔會走ga~ 除非5介意多個鄰居
ahmimicat 發表於 2014-06-19 15:04:41 原文

跳樓唔算!

魂頭在平台/地面!
還我河山 復我熊國

多數係果d, 走左無人知道, 無人無物, 果一種先會留在事發地點!
大頭熊 發表於 2014-06-19 15:04:47 原文

同埋如果屋企人唔拜神(有其他信仰),都會留喺舊地

好開揚, 睇落幾舒服, 不過重點係能否過到心理陰影, 哩家野信者則有, 不信者則無, 比較適合百無禁忌既人居住
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖