香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 閱讀 » 有女朋友的男人是不是再有好感都不該接近
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

做朋友不是不可以, 只是做得太過就不好.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

有些事情你現在不必問 有些人你永遠不必等

自尋煩惱

應唔應該接近要先睇你有乜既目的…玩玩下,一夜情就唔好…
不過如果係想同佢發展…咁人地只要唔係結左婚…我就覺得唔係罪大惡極囉…
因為女朋友同老婆係2個原全唔同既定義…
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

應唔應該接近要先睇你有乜既目的…玩玩下,一夜情就唔好…
不過如果係想同佢發展…咁人地只要唔係結左婚…...
carlin1973 發表於 2012-8-31 09:39:22

原則上冇錯,未婚都有再選擇的權利,但要結束前一段先,而唔係一腳踏兩船去選擇~

原則上冇錯,未婚都有再選擇的權利,但要結束前一段先,而唔係一腳踏兩船去選擇~
MaggieWong 發表於 2012-8-31 09:43:06

一腳踏兩船…?咁就係俾人"爭"o個一個人既問題囉…唔係去"爭"o個一個人既錯禍…

再說一腳踏兩船是否錯,就睇每個人既價值觀…有人明買明賣…擺姿態係:我係有好多男人/女人,你仲要泥就自負結果…
咁你唔可以話佢錯…最多話佢賤…

另一種會偷偷地踏兩三四船既人係錯…不過佢錯在偷偷地…錯在呃人…因為感情呢一樣野,冇話邊個對邊個錯…
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

一腳踏兩船…?咁就係俾人"爭"o個一個人既問題囉…唔係去"爭"o個一個人既錯禍…

再說一腳踏兩船是否錯...
carlin1973 發表於 2012-8-31 10:16:11

我係呢方面係out架喇,始終追唔到社會潮流

我係呢方面係out架喇,始終追唔到社會潮流
MaggieWong 發表於 2012-8-31 10:27:42

呢個唔係潮流禍…有人出現就有咁既情況,
條件好就多人爭…唔係加下先有…感情都一樣係弱肉強食的世界…

至於道德、價值問題…你睇下澳門何生…又睇下香港大劉…又有幾多人話佢地錯?
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

呢個唔係潮流禍…有人出現就有咁既情況,
條件好就多人爭…唔係加下先有…感情都一樣係弱肉強食的世界…
...
carlin1973 發表於 2012-8-31 10:40:13

只可以講現今社會道德觀念好薄弱.....~

唔可以。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖