香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 裕泰苑 » 房委會信件 - 「裕泰苑」完成買賣 - 13.10.2020
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我都正想問,收到呢封信後下一步即是點?
另外樓主,我見有附件,其實附件係咩來的?我還沒收到信,所以問下??
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都正想問,收到呢封信後下一步即是點?
另外樓主,我見有附件,其實附件係咩來的?我還沒收到信,所以問...
Kendyyeung 發表於 2020-10-15 14:35:15 原文
另外,頭先已經有街坊電聯左房署。
房署話:如果驗樓無問題嘅話,11月中會出入伙紙,同時律師樓會出信通知上律師樓成交 + 攞鎖鑰。

所以,依刻要做嘅野有 3 樣:

1) 最緊急:搵好銀行做按揭
2) 次緊急:同步,決定搵房署律師定其他律師樓
3) 緊急:搵設計裝修公司

附件係香港一堆可以造按揭嘅銀行列表。無咩特別。

本留言最後由 welkinlam 於 2020-10-15 14:50:35 編輯

恭喜各位街坊,今日收到房委會信件,「裕泰苑」已接近竣工,進入最後收樓嘅大直路啦。
{o043...
welkinlam 發表於 2020-10-15 13:16:05 原文
我地雍明苑兩個月前已收信, 聽講大概十月尾收樓。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

nice!  

恭喜恭喜?

VERY GOOD!

想問下收到信的,什麼時候選樓的

想問下收到信的,什麼時候選樓的
ah_un 發表於 2020-10-15 15:21:40 原文
應該全部街坊 E 兩日都會收到信,視乎郵差嘅派信次序。

恭喜?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖