香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上7-11對開個空地終於出左事(1樓更新定x坊襲警案)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

可唔可以加d圍牆圍住我地條邨架,
等d出入口少左,
再加站長位同閉路電視係到,
咁唔係本邨既人就唔會入黎啦,
咁會安全d,
總之唔好咁open,
我見將軍澳有d邨都係咁,
真係請各議員認真考慮下點加強保護牛上
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我覺得廟街好過我地
無日日狗展
樓下看更應該去報告啦
阿mi 發表於 25/10/2010 00:45

係law, 常興都成日有狗出入
試過有次見佢係正門出, 個看更都唔理

係law, 常興都成日有狗出入
試過有次見佢係正門出, 個看更都唔理
ZzzLAZYzzZ 發表於 2010-10-25 18:23

常興兩個門口tim

後門有出冇入

仲易逃離保安視線

常興兩個門口tim

後門有出冇入

仲易逃離保安視線
敏carman 發表於 25/10/2010 20:17

本來我都懷疑佢地係咪成日行後門, 逃避保安視線
但實際係保安視而不見
保安位有哂閉路電視, 隻狗搭lift佢其睇到
仲要由前門出, 跟住大無私樣去遊花園, 點會一個保安都遇唔上
唯一解釋係保安扮盲
縱容d人養狗

根本尼條邨好多問題係非常明顯
比如話7-11對出個空地, d人聚集係度飲酒都持續左咁耐, 點會一個保安都唔知, 正常應該半夜都有人巡(如果冇就係偷懶了)
不過佢從來都懶得理而已
所以話, 公屋外判管理服務根本行唔通, 管理服務有等於無

剩係尼到係咁, 其他新村都好嚴

係呀...彩x個邊都好好架, 點架唔參考下

set個開放時間啦咁d保安都容易d做事

上平台行去各大廈根本已經有d怕怕地
依家咁, 11點返屋企已經好驚好驚~

唉...終於都出事!!
幾時先有人正視, 果到係好主要嘅行人通道!
再係咁真係好危險...

係呀...彩x個邊都好好架, 點架唔參考下
阿mi 發表於 25/10/2010 22:31

彩x個地理位置冇牛上尼邊咁方便同開放啊(牛上個位對住定x街, 果邊好鬼雜)
同埋果邊好像都有狗出沒, 不過情況冇牛上咁嚴重, (因佢對面係得寶, 相比牛上, 彩x算處理得好)

不過3彩議員辦事處好似盡責d, 我地個議員... 好似咩都唔理
雖然唔係成日去彩x, 但有次去到都會見議員辦事處d人出黎同居民講下野
反觀牛上呢, 雖然我係度住, 成日係度出沒(仲要住常興, 即議員辦事處果座), 但冇咩點見過議員辦事處d人
唔通係我時運高睇唔到?

彩x個地理位置冇牛上尼邊咁方便同開放啊(牛上個位對住定x街, 果邊好鬼雜)
同埋果邊好像都有狗出沒, 不過...
ZzzLAZYzzZ 發表於 2010-10-26 14:16

去信陳國華辦事處投訴

ps,你住常興樓,已經入伙一年了,好住嗎?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖