香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 港澳新聞 » 張 宇 人 提 最 低 工 資 廿 元 以 下
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

佢終於要道歉喇!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

佢終於要道歉喇!
MaggieWong 發表於 2010-3-24 23:02

當然

根本不是人所講的

回應 9# 貓貓樣

意思一樣

回應  貓貓樣

意思一樣
格古LOK 發表於 2010-3-25 23:52

『吧工』=『罷工』?!
禾孤陋寡聞,『罷工』一詞都尚且明白,但『吧工』是何解?!是解作酒吧既工作麼?!想來想去都不明白。。。。。我承認我蠢,麻煩大師解釋俾小弟知點解兩個詞語會是同樣意思呢,唔該晒 。。。。。
凸凹凸凹凸凹凸凹凸突翕會員貓貓樣

兩位唔洗咁認真啦,大家明白意思就得啦~

費時又玩出火呀~

兩位唔洗咁認真啦,大家明白意思就得啦~

費時又玩出火呀~
MaggieWong 發表於 2010-3-26 10:09

邊個玩邊個??!!
妳咁講就唔啱嘞,呢個forum會有好多人睇,若然有小朋友睇見又不知就裏,以為『吧工』等同『罷工』會點?有錯就要認要改,有唔明就要問,最正常不過既事情,亦唔是認真唔認真既問題,咁我係唔識,就要請有心得有認識既師兄教我,態度一萬個正確,又何來會有"玩出火"既理由呢?
我好認真咁問過其他人又係網絡度搜尋但都係無解釋『吧工』一詞,搞到我欏欏孿坐唔安食唔樂,呀Lok大師麻煩你快快脆脆解過我知喇唔該。。。。。

回應 16# 貓貓樣

你呢個貓貓丫..............

回應  貓貓樣

你呢個貓貓丫..............
MaggieWong 發表於 2010-3-26 10:32

咁妳話我講既嘢有無錯先 。。。。。

回應 18# 貓貓樣

你又俾氹我踩啦~

回應  貓貓樣

你又俾氹我踩啦~
MaggieWong 發表於 2010-3-26 10:37

妳多心唧 ,疑心生暗鬼呀  。。。。。
玩既時候就盡情玩,該認真既時候就要認真,妳答我一句啱定錯有幾難唧,我又唔是唔接受意見既人,有錯有唔識我一定認,除非妳連咁簡單既對與錯都搞唔清喇(我認為妳係知既 ),但如果妳真係分唔倒既妳話我知我咪俾面妳唔再講囉 。。。。。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖