香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » *** 味噌蒸倉魚 (無水蒸) ***
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

用得上 10年, 貴啲都抵返
係呀...嗰隻就係鑄鐵鍋, 細細一隻鑄鐵碗都幾百 邊買得起  
dreaming 發表於 2013-09-30 00:22:31

我用“康寧”碗碟,幾好用又禁用,入伙買左一set用到而家,希望用到10年以上!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #119 dreaming

見好似幾好用又研究下姐〜未入手! 佢個淺鍋都做到幾多野,飯意粉,火鍋,無水蒸,pizza(唔洗焗爐),終身補用!我見有用左幾年,甩法鎯,都換新比佢!
係使用上麻煩少少〜
擴3,G 12500,02/2010藍咭,02/2013審,04/2013 step2,28/02/2014 step 4,04/03/2014收信派聯悅高層

擦鞋我就無你咁勁。但我都比夢夢勁高分
yee 發表於 2013-09-29 20:55:59

嚴正聲明唔仲意擦鞋亦唔仲意擦我鞋!希望你明白!OK

回應  MaggieWong
    唉! 依家樣樣都貴,好些少都要過千。
amythepooh 發表於 2013-09-29 23:58:42

係囉!唔知點解!好彩我D舊野幾好用同耐用,又冇地方放新野,....所以慳返D錢

回應  dreaming
剛煮完又唔可以即洗
Eisan 發表於 2013-09-30 05:59:25

係咩, 我多數係食完先洗, 所以個易潔鑊都灘涷哂
那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......

我用“康寧”碗碟,幾好用又禁用,入伙買左一set用到而家,希望用到10年以上!
MaggieWong 發表於 2013-09-30 07:44:59

係...呢隻可以入微波又靚 , 而鑄鐵嗰隻可以入焗爐同無油都煎得

回應  dreaming
見好似幾好用又研究下姐〜未入手! 佢個淺鍋都做到幾多野,飯意粉,火鍋,無水蒸,pizza(...
hihikary 發表於 2013-09-30 08:49:56

係...就係見佢做到咁多嘢仲可以入焗爐又靚, 其實我都有心思思ga , 不過好重手好驚壓爛我個電磁爐 , 所以唔敢諗

嚴正聲明唔仲意擦鞋亦唔仲意擦我鞋!希望你明白!OK
c7 發表於 2013-09-30 09:11:53

無擦無擦, yee 鍾意講笑唶

係...呢隻可以入微波又靚 , 而鑄鐵嗰隻可以入焗爐同無油都煎得
dreaming 發表於 2013-09-30 13:53:16

可以入波波嘛?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖